1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η αξία και η ευαισθητοποίηση για την ασφάλιση δεν ήταν ποτέ...

Η αξία και η ευαισθητοποίηση για την ασφάλιση δεν ήταν ποτέ υψηλότερη

Η αξία και η ευαισθητοποίηση για την ασφάλιση δεν ήταν ποτέ υψηλότερη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd’s, δήλωσε ότι η αξία και η ευαισθητοποίηση για την ασφάλιση δεν ήταν ποτέ υψηλότερη.

Αναφερόμενος στα γεγονότα όπως η πανδημία Covid-19 και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αγοράς του Λονδίνου είπε ότι αυτά τα γεγονότα είχαν οδηγήσει στο πιο αβέβαιο τοπίο που παρατηρήθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο John Neal έκανε τις πιο πάνω δηλώσεις στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Marsh McLennan Rising Professionals».

 Σύμφωνα με τον τίτλο του Φόρουμ, «Navigating An Extraordinary World», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd’s δήλωσε ότι ειδικότερα η παγκόσμια πανδημία απέδειξε ότι «όταν συμβαίνει το απροσδόκητο, οι άνθρωποι προσβλέπουν στους επαγγελματίες της διαχείρισης κινδύνου για απαντήσεις και ένα πλαίσιο για ανάκαμψη».

Συνέχισε ότι «Τα πράγματα θα πάνε πάντα στραβά. Όσο κι αν προσπαθούμε ως άνθρωποι, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εξαλείψουμε τον κίνδυνο από τη ζωή μας. Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να βρίσκεστε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή… όπως διαπίστωσα με το πρόσφατο ατύχημά μου κατά την ποδηλασία. Πάντα θα υπάρχει ανάγκη για ασφάλιση. Είναι ένα βασικό κομμάτι μιας λειτουργικής κοινωνίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για το χειρότερο και να ζήσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην καθημερινή ζωή. Αυτό που κάνουμε όλοι είναι απίστευτα σχετικό και θα είναι πάντα έτσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's: Στα £5.9bn τα έσοδα από το Underwriting, το υψηλότερο από το 2007

Ο Neal είπε ότι η πανδημία έχει επίσης αποδείξει την αξία του να έχουμε «πραγματικά σαφείς πολιτικές» και την ικανότητα να «εξηγήσουμε στους πελάτες ξεκάθαρα πότε έχουν κάλυψη και πότε δεν έχουν κάλυψη».

Είπε ότι είχε επίσης αποσαφηνίσει τον ρόλο του ασφαλιστικού κλάδου ως όχι μόνο για να βοηθήσει τους πελάτες να ανταποκριθούν αλλά και για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει νόημα να περιμένουμε να συμβεί κάποιο ακραίο γεγονός και μετά να υπογράψουμε μια επιταγή και να πούμε υπέροχα, θα περιμένουμε την επόμενη. Πρέπει να κατανοήσουμε τις αιτίες. Πρέπει να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να βοηθήσουμε την κοινωνία να προετοιμαστεί για τα αναπόφευκτα μελλοντικά γεγονότα. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στη Lloyd’s και σε ολόκληρο τον τομέα μας».

Αναφέρθηκε επίσης στην κλιματική αλλαγή και στον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού και της σχετικά χαμηλής ανάπτυξης στο μακροοικονομικό περιβάλλον, υποδηλώνοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος πρέπει να σκεφτεί τους κινδύνους που δημιουργούνται για τους πελάτες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τους οργανισμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyd’s αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση στην Ουκρανία, όπου η εισβολή της Ρωσίας είχε οδηγήσει σε «καταστροφικό ανθρώπινο κόστος και σε αναδιάταξη των ενεργειακών, πολιτικών και τεχνολογικών προτεραιοτήτων που ακόμη δεν έχουμε αρχίσει να κατανοούμε πλήρως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η συνεργασία ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης αναγκαία στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής

Και πρόσθεσε: «Η πρόκληση για εμάς, ως ασφαλιστές, είναι να διαχειριστούμε αυτούς τους πολύπλοκους κινδύνους και να το κάνουμε με την ευαισθησία που απαιτεί, ενώ ταυτόχρονα είμαστε αρκετά προνοητικοί για να σκεφτούμε τις προκλήσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, και ενδεχομένως ακόμη και σε μια δεκαετία», είπε.

Και κατέληξε: «Πού μας αφήνει η τρέχουσα κρίση στην κούρσα για μηδενικές εκπομπές; Τι σημαίνει η τρέχουσα κρίση για τη μελλοντική μας σχέση με την Κίνα ή με την Ινδία; Και πώς θα επηρεαστεί αυτό τα επόμενα χρόνια; Δεν μπορούμε απλώς να προσβλέπουμε στους πολιτικούς για αυτές τις απαντήσεις – πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι οι ειδικοί».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.