1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. H Insurance Europe υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα...

H Insurance Europe υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα κοινό σύστημα φορολογίας για τις εταιρείες στην ΕΕ

H Insurance Europe υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα κοινό σύστημα φορολογίας για τις εταιρείες στην ΕΕ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την απάντηση της σε ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με προτάσεις για την πρωτοβουλία BEFIT, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κοινού συστήματος φορολογίας για τις εταιρείες στην ΕΕ, έδωσε αυτή τη βδομάδα η Insurance Europe.

Η Insurance Europe υποστηρίζει τις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απλοποίηση του προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος και μείωση του κόστους συμμόρφωσης για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διασυνοριακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, η Insurance Europe  υποστηρίζει κάθε μέτρο που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού και της φοροδιαφυγής.

Η Insurance Europe χαιρετίζει την πρόθεση δημιουργίας του προγράμματος BEFIT με βάση μια ενοποιημένη προσέγγιση. Μόνο μέσω της ενοποίησης μπορούν να αναγνωριστούν οι διασυνοριακές δραστηριότητες των εταιρειών εντός της ΕΕ, γεγονός που με τη σειρά του ενισχύει την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά. Ταυτόχρονα, για την επίτευξη αυτού του στόχου, το πρόγραμμα BEFIT θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες που θα επιτρέπουν τις διασυνοριακές ομαδοποιήσεις του ΦΠΑ.

Η Insurance Europe θεωρεί ότι μια τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με τον υπολογισμό της φορολογικής βάσης θα μπορούσε να αναπτυχθεί μόνο μετά από διεξοδική αξιολόγηση του αντίκτυπου της μεταρρύθμισης GloBE από την πρωτοβουλία δύο πυλώνων του ΟΟΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Η πρωτοβουλία BEFIT θα πρέπει να θεσπιστεί ως υποχρεωτική πρωτοβουλία μόνο όταν οι ομάδες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν κατά πόσον οι καταρτισθέντες κανόνες προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο απαιτήσεων συμμόρφωσης στους υφιστάμενους τοπικούς και παγκόσμιους εφαρμοστέους κανόνες για τον καθορισμό της βάσης φορολογίας εταιρειών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.