1. Home
 2. »
 3. Blog
 4. »
 5. Αρθρογραφία
 6. »
 7. Γιατί πρέπει να αρχίσω να αποταμιεύω για συνταξιοδότηση τώρα;

Γιατί πρέπει να αρχίσω να αποταμιεύω για συνταξιοδότηση τώρα;

Γιατί πρέπει να αρχίσω να αποταμιεύω για συνταξιοδότηση τώρα;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι νέοι πιστεύουν ότι θα ζήσουν για πάντα! Πιστεύουν ότι θα έχουν την ίδια φυσική κατάσταση μετά από 40 χρόνια γιατί σήμερα πηγαίνουν γυμναστήριο και τρώνε υγιεινά (παρεμπιπτόντως επιβραβεύουμε την υγιεινή ζωή, μπράβο τους!). Δεν τους ανησυχεί τίποτα που αφορά στο μέλλον και μελέτες δείχνουν ότι δεν νιώθουν καν το αίσθημα της ανασφάλειας για το τι μπορεί να μην πάει καλά τότε. Απλά νιώθουν ότι δεν τους αφορά!

Η ηλικία της συνταξιοδότησης ίσως είναι το πιο μακρινό του μέλλοντος. Ας δούμε όμως γιατί σε όποια ηλικία και αν είμαστε όσο νέοι και αν αισθανόμαστε, δεν είμαστε ποτέ «πολύ νέοι» για να αρχίσουμε να αποταμιεύουμε για τη συνταξιοδότηση.

 1. Ο χρόνος περνάει σαν νεράκι – μην επαναπαύεστε.

Θυμάστε όταν είμασταν φοιτητές; Εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή που είχαμε πάει να γραφτούμε στην σχολή μας, τότε μας φάνταζε μία αιωνιότητα η αποφοίτηση. Αν όμως το ξαναδούμε ως ανάμνηση σκεπτόμαστε πόσο πραγματικά γρήγορα πέρασε αυτός ο χρόνος. Η αποταμίευση για την σύνταξή μας λειτουργεί ομοίως.

 1. Οικονομική ανεξαρτησία – σταματήστε να εργάζεστε νωρίτερα .

Δεν θα ήταν υπέροχο να εργαζόμαστε επειδή θέλουμε να εργαζόμαστε, όχι επειδή πρέπει να κερδίσουμε τα προς το ζην; (Ναι!) Το να έχουμε ένα ισχυρό αποταμιευτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης καθώς και ένα επενδυτικό σχέδιο από νεαρή ηλικία μας βοηθά να χαράξουμε τον δρόμο προς την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μια μέρα, μπορεί να κοιτάξουμε τα συσσωρευμένα χρηματοοικονομικά μας περιουσιακά στοιχεία και να πούμε: «Θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι αν το ήθελα».

 1. Μακροπρόθεσμη ανάπτυξη- κρατήστε τον χρόνο με το μέρος σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι της αποταμιευτικής ασφάλειας

Το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα αποταμίευσης περιλαμβάνει τη διάθεση χρημάτων στο χρηματιστήριο (unit linked). Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα μετοχικά καλάθια έχουν απόδοση 10% κατά μέσο όρο τα τελευταία 100 χρόνια! Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο, ιστορικό ποσοστό απόδοσης. Αλλά το χρηματιστήριο δεν αποδίδει 10% κάθε χρόνο. Κάποιες χρονιές πέφτει. Γιατί; Γιατί το χρηματιστήριο και η οικονομία κινούνται σε κύκλους. Επενδύοντας νωρίς, ο χρόνος είναι με το μέρος μας.

 1. Εκμεταλλευτείτε τα ομαδικά συνταξιοδοτικά – συνεισφέρετε.

Αν είστε στους προνομιούχους που ο εργοδότης σας προσφέρει ένα ομαδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, τότε κατά πάσα πιθανότητα εκτός του ποσού που η εταιρία βάζει στην άκρη για εσάς κάθε χρόνο υπάρχει και η δυνατότητα να προσφέρετε και εσείς. Φροντίστε να εκμεταλλευτείτε την προνομιακή παροχή που έχει εξασφαλίσει για εσάς ο εργοδότης σας και συνεισφέρετε στον κουμπαρά σας!

 1. Προγραμματισμός – εξ αναγκασμού αποταμίευση.

Για τους περισσότερους από εμάς, τα χρήματα που περισσεύουν κάθε μήνα είναι μία αφορμή να βρούμε κάτι για να τα ξοδέψουμε. Αν όμως έχουμε συμπεριλάβει στον ετήσιο προϋπολογισμό μας και το «έξοδο» του πλάνου συνταξιοδότησης, προστατευόμαστε από άσκοπες αγορές που τις περισσότερες φορές δεν μας χρειάζονται πραγματικά. Κάντε το για να το βρείτε μπροστά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι της αποταμιευτικής ασφάλειας

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να αρχίσετε να αποταμιεύετε χρήματα όσο πιο νωρίς μπορείτε. Αναρωτηθείτε ποιο χρηματικό ποσό είναι άνετο για εσάς να αφήνετε στην άκρη και επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε παρέα ποιο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, από όλα τα διαθέσιμα επενδυτικά πρόγραμματα της αγοράς, κουμπώνει στις δικές σας ανάγκες καλύτερα, καθώς και σε ποιο επενδυτικό προφίλ ανήκετε. 

Τώρα είναι η καλύτερη ώρα για εσάς!

Πηγή: wedo.insure

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.