1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Γιατί πολλοί Αυστραλοί είναι στο «τσακ» να διακόψουν την ασφάλεια του...

Γιατί πολλοί Αυστραλοί είναι στο «τσακ» να διακόψουν την ασφάλεια του σπιτιού τους;

Γιατί πολλοί Αυστραλοί είναι στο «τσακ» να διακόψουν την ασφάλεια του σπιτιού τους;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

«Ασφάλιση κατοικίας; Ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο» λένε οι Αυστραλοί!

Τα ασφάλιστρα των κατοικιών που βρίσκονται σε περιοχές όπου ο κίνδυνος πλημμυρών είναι μεγάλος, έχουν αυξηθεί έως και κατά 50 τοις εκατό.

Η ανάλυση του Ινστιτούτου Αναλογιστών* κατέδειξε τη σοβαρότητα της κρίσης της Αυστραλίας όσον αφορά την οικονομική προσιτότητα της ασφάλισης, με το μέσο ασφάλιστρο κατοικίας να σημειώνει το μεγαλύτερο άλμα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Κατά τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, τα ασφάλιστρα κατοικίας αυξήθηκαν κατά 28%.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ;

Η αύξηση των ασφαλίστρων των κατοικιών οφείλεται κυρίως στο κόστος των οικοδομικών εργασιών το οποίο έχει εκτοξευθεί λόγω των ελλείψεων στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην κλιματική αλλαγή που τροφοδοτεί συχνότερες φυσικές καταστροφές και ανεβάζει το κόστος αντασφάλισης.

Μπορεί τα ασφάλιστρα κατοικίας να έχουν αυξηθεί για όλους, αλλά αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, είναι οι χαμηλοεισοδηματίες που διατηρούν σπίτια σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών.

Ο αναλογιστής της Finity Consulting Sharanjit Paddam δήλωσε ότι η ασφάλιση θα γίνει λιγότερο προσιτή λόγω της κλιματικής αλλαγής, αναγκάζοντας τα περισσότερα νοικοκυριά να την διακόψουν.

Είπε ότι τα νοικοκυριά είναι απίθανο να μπορέσουν να ανακάμψουν πλήρως οικονομικά χωρίς αυτήν.

«Χωρίς ασφάλιση, τα νοικοκυριά θα δυσκολευτούν να ανακάμψουν από τις καταστροφές και οι κυβερνήσεις, οι φορολογούμενοι, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και πολλά άτυπα μέσα υποστήριξης θα μείνουν να βοηθήσουν», προειδοποίησε ο Paddam.

Το ζήτημα της οικονομικής προσιτότητας της ασφάλισης βρίσκεται στο ραντάρ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομίας Στίβεν Τζόουνς να έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα στο πλαίσιο των καταστροφικών πλημμυρών του 2022.

Η ομάδα καταναλωτών CHOICE δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο συστάσεων για την προστασία των πελατών που κινδυνεύουν να μείνουν εντελώς χωρίς ασφάλιση.

Το Ινστιτούτο Αναλογιστών υπέβαλε τις δικές του προτάσεις για το κλιμακούμενο πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των φόρων ασφάλισης με δικαιότερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους συγκέντρωσης εσόδων.

Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα κινδύνου συνέστησαν επίσης στοχευμένες επιδοτήσεις με εισοδηματικά κριτήρια, αναγνωρίζοντας ότι τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα είναι πιθανό να πληγούν περισσότερο.

Θα μπορούσε επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ομάδας ασφάλισης ή αντασφάλισης για τις χερσαίες ή ποτάμιες πλημμύρες.

Το Ινστιτούτο Αναλογιστών κατέθεσε επίσης μια σειρά από ιδέες για τη μείωση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός συστήματος αξιολόγησης κινδύνου πλημμύρας και καταστροφών που θα ενσωματωθεί στους οικοδομικούς κώδικες.

*Οι αναλογιστές είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες που αναλύουν τον οικονομικό αντίκτυπο των κινδύνων σε οικονομικούς οργανισμούς, όπως ασφαλιστικές εταιρίες, συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους.

Πηγή: neoskosmos.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.