1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Generali: Eξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή θέση το 2022

Generali: Eξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή θέση το 2022

Generali: Eξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή θέση το 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2022 ανακοίνωσε ο όμιλος Generali, παρουσιάζοντας καθαρά έσοδα ύψους € 2.912 εκατ. (+2,3%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα € 81,5 δισ. (+1,5%): ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+9,8%), η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη των λοιπών γραμμών ασφάλισης πέραν αυτής του αυτοκινήτου. Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής έδειξαν ανθεκτικότητα στα € 8,7 δισ., χάρις στην αποκλειστική ανάπτυξη των προγραμμάτων προστασίας και των επενδυτικών προϊόντων unit-linked, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την στρατηγική του Ομίλου.
  • Βέλτιστη επίδοση Λειτουργικών Αποτελεσμάτων € 6,5 δισ. (+11,2%), που βασίζεται κυρίως στον κλάδο Ζωής αλλά και στην ανάπτυξη των Γενικών Ασφαλίσεων. Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων ανήλθε στο 93,2% (+2,4 π.μ.) ενώ το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,35% (+0,86 π.μ.)
    Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα € 2.912 εκατ. (+2,3%).
  • Eξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή θέση με τον Δείκτη Φερεγγυότητας να ανέρχεται στο 221% (αντίστοιχο ποσοστό 227%, FY2021)
  • Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται στα € 1,16 (+8,4%) επιβεβαιώνοντας την εστίαση του Ομίλου στις αποδόσεις των μετόχων

Ο CEO του Ομίλου Generali, κ. Phillipe Donnet δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της Generali επιβεβαιώνουν το επιτυχημένο μετασχηματισμού του οργανισμού μας, το οποίο συνεχίζεται μέσα από την πειθαρχημένη και αποτελεσματική εφαρμογή του στρατηγικού μας πλάνου «Lifetime Partner 24: Driving Growth». Ξεκινώντας από ένα σαφές όραμα για τη θέση του Ομίλου ως παγκόσμιου ηγέτη στην ασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, κάνουμε σταθερά και σχεδιασμένα βήματα με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών που απορρέουν από την στρατηγική μας, επιτυγχάνοντας βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους τους μετόχους μας, ακόμη και σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων. Από αυτή την θέση έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε στους μετόχους μας, για μία ακόμη φορά, αυξημένο μέρισμα, χάρις στη συνεχιζόμενη αύξηση των κερδών μας, την ρευστότητα και την ισχυρή κεφαλαιακή θέση του Ομίλου. Επιπλέον, η Generali συνεχίζει να ηγείται του στόχου της Βιωσιμότητας, έχοντάς την, πλέον, ενσωματώσει πλήρως σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να ενεργούμε ως υπεύθυνος ασφαλιστής, επενδυτής, εργοδότης και εταιρικός πολίτης. Όλα αυτά τα καταφέραμε χάρη στο πάθος των ανθρώπων μας και στο μοναδικό δίκτυο των ασφαλιστικών μας συμβούλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο
Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.