1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Έρευνα ΑνΑΔ: Μειωμένες οι ανάγκες απασχόλησης στον Ασφαλιστικό Κλάδο τα επόμενα...

Έρευνα ΑνΑΔ: Μειωμένες οι ανάγκες απασχόλησης στον Ασφαλιστικό Κλάδο τα επόμενα 10 χρόνια!

Έρευνα ΑνΑΔ: Μειωμένες οι ανάγκες απασχόλησης στον Ασφαλιστικό Κλάδο τα επόμενα 10 χρόνια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μελέτη η οποία προβλέπει τις ανάγκες απασχόλησης στην Κύπρο για τα επόμενα 10 χρόνια, δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑνΑΔ, η παροχή πληροφοριών για τις ανάγκες απασχόλησης σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας και επαγγέλματα καθώς και για τις γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες χρειάζονται σε ένα διαρκώς πιο ανταγωνιστικό, πολύπλοκο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία.

Ο βασικός σκοπός της μελέτης είναι η παροχή προβλέψεων τόσο για τη ζήτηση όσο και για την προσφορά εργατικού δυναμικού στην κυπριακή οικονομία κατά την περίοδο 2022-2032. Οι προβλέψεις για τη ζήτηση παρέχονται σε 52 τομείς οικονομικής δραστηριότητας και σε 309 επαγγέλματα, ενώ οι προβλέψεις για την προσφορά παρέχονται για το σύνολο της οικονομίας, κατά φύλο και κατά επίπεδο εκπαίδευσης.

Ασφαλιστικό Κλάδος

Ανάμεσα στους κλάδους που παρουσιάζονται στην έρευνα είναι και ο Ασφαλιστικός. Συγκεκριμένα η κατηγορία Κ65 με τίτλο «Ασφάλειες» περιλαμβάνει σύμφωνα με την περιγραφή επαγγέλματα που σχετίζονται με την Ασφάλιση, την Αντασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ακόμη στην κατηγορία Κ66 με τίτλο «Δραστηριότητες χρηματαγοράς και αντιπροσώπων ασφαλειών» περιλαμβάνονται δραστηριότητες συναφείς προς τις ασφαλίσεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Τέλος, επαγγέλματα συναφή με τον κλάδο θα συναντήσουμε επίσης στις κατηγορίες των Βοηθών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων και διοίκησης όπου περιλαμβάνονται οι Αντιπρόσωποι ασφαλειών,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Κατηγορία «Ασφάλειες»

Ο μέσος ετήσιος αριθμός για την Κατηγορία «Ασφάλειες» σύμφωνα με την έρευνα είναι μείον 12 άτομα με τον μέσο ρυθμό των συνολικών αναγκών απασχόλησης για την περίοδο 2022-2032 να διαμορφώνεται στο -0,7%.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση οι Προβλέψεις απασχόλησης που το 2017 ήταν 3,046 διαμορφώνονται στα 1,735 άτομα για το 2022, τα 1,565 για το 2027 και τα 1,394 άτομα το 2032.

Από την άλλη οι προβλέψεις αναπτυξιακών αναγκών απασχόλησης παραμένουν σε αρνητικά επίπεδα αφού ο Μέσος ετήσιος αριθμός αναπτυξιακών αναγκών για την περίοδο 2016 – 2021 ήταν -7,6% ή -202 άτομα ενώ για το μέλλον προβλέπετε ρυθμός -2,2 ή -34 άτομα για την περίοδο 2022-2032.

Οι προβλέψεις αναγκών απασχόλησης λόγω αποχωρήσεων είναι επίσης σε χαμηλά επίπεδα αφού ο Μέσος ετήσιος αριθμός αποχωρήσεων για την περίοδο 2022 – 2023 είναι στο 1,4% ή 22 άτομα κάθε χρόνο.

Υποκατηγορία «Αντιπρόσωποι Ασφαλειών»

Στα πιο αναλυτικά αποτελέσματα που παρέχει η συγκεκριμένη έρευνα, για το επάγγελμα «Αντιπροσώποι Ασφαλειών» παρέχονται πιο αναλυτικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, οι ανάγκες απασχόλησης το 2017 ήταν 2,193 άτομα με την πρόβλεψη για το 2022 να ήταν 1,772 άτομα, το 2027 μειώνεται στα 1745 άτομα και το 2032 στα 1,697 άτομα. Ως εκ τούτου από το 2022 μέχρι το 2032 αναμένεται μία μείωση της τάξης του 4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Οι συνολικές ανάγκες απασχόλησης ή η συνολική ζήτηση είναι το άθροισμα των αναπτυξιακών αναγκών απασχόλησης και των αναγκών απασχόλησης λόγω αποχωρήσεων.Σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος ετήσιος αριθμός συνολικών αναγκών για την περίοδο 2022 – 2032 είναι 16 άτομα με τον μέσο ετήσιο ρυθμό συνολικών αναγκών να διαμορφώνεται στο 0,9%.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Στοιχεία ανά επάγγελμα εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.