1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έρχονται αυξήσεις στα ελάχιστα ποσά Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης για τους Ασφαλιστικούς...

Έρχονται αυξήσεις στα ελάχιστα ποσά Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές!

Έρχονται αυξήσεις στα ελάχιστα ποσά Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες δημόσια διαβούλευση σχετικά με τροποποιήσεις που θα αφορούν τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα (RTS) και ποιο συγκεκριμένα την προσαρμογή του ύψους κάλυψης για την Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης (PI) και τη χρηματοοικονομική ικανότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών βάσει της οδηγίας για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (IDD).

Η IDD ορίζει ότι οι αλλαγές στα ελάχιστα ποσά βασίζονται στο ποσοστό πληθωρισμού. Καθώς ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 20,32% μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2018 και 31ης Δεκεμβρίου 2022, τα νέα ποσά αναμένεται να είναι τα εξής:

  • Το ελάχιστο ποσό για Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης για κάθε απαίτηση θα αυξηθεί από €1,300,380 σε €1,564,610 δηλαδή θα υπάρξει μία αύξηση ύψους €264,230.
  • Το ελάχιστο ετήσιο ποσό για Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης θα αυξηθεί από τα €1,924,560 EUR σε €2,315,610 EUR  δηλαδή θα έχουμε μία αύξηση ύψους €391,050.
  • Το ελάχιστο ποσό για κάλυψη χρηματοοικονομικής ικανότητας πρόκειται να αυξηθεί από €19,510 EUR σε €23,480 EUR με την αύξηση δηλαδή να διαμορφώνεται στα €3,970.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται από την EIOPA να υποβάλουν παρατηρήσεις αναφορικά με το σχετικό έγγραφο διαβούλευσης απαντώντας στις ερωτήσεις μέσω της διαδικτυακής έρευνας έως τις 6 Μαΐου 2023.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της EIOPA εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.