1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Uncategorized
  6. »
  7. Ελλάδα: Έγκριση της εξαγοράς της Metlife από την ΝΝ. Ποιές ανατροπές...

Ελλάδα: Έγκριση της εξαγοράς της Metlife από την ΝΝ. Ποιές ανατροπές φέρνει η εν λόγω συγχώνευση;

Ελλάδα: Έγκριση της εξαγοράς της Metlife από την ΝΝ. Ποιές ανατροπές φέρνει η εν λόγω συγχώνευση;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πιστωτικών & Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ η εξαγορά της MetLife από τον Ολλανδικό Όμιλο ΝΝ, έπειτα από απόφαση η οποία ελήφθη στις 19 Ιανουαρίου του 2022.

Το deal μεταξύ των δύο εταιρειών οδεύει προς ολοκλήρωση με ταχύτατους ρυθμούς, δεδομένου ότι έχει λάβει ήδη την έγκριση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία  έδωσε την συγκατάθεσή της λίγες μέρες πριν από την αλλαγή του έτους για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Metlife σε Ελλάδα και Πολωνία.

Η σύζευξη της ΝΝ με τη MetLife πρόκειται να εκτοξεύσει στην πρώτη θέση τον ολλανδικό όμιλο στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της ελληνικής αγοράς, καθώς με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2020, η παραγωγή ασφαλίστρων της ΝΝ διαμορφώνεται στα 470,8 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό για τη MetLife να αγγίζει τα 285,1 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, έπειτα από την απόκτηση των δραστηριοτήτων της MetLife, η συνολική παραγωγή της ΝΝ ξεπερνά τα 755 εκατ. ευρώ, μέγεθος που την καθιστά τη Νο1 εταιρεία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αποκαθηλώνοντας την Εθνική Ασφαλιστική από την πρώτη θέση.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η ΝΝ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή αποκλειστικά με την παραγωγή συμβολαίων ζωής, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της και στον κλάδο των ομαδικών συμβολαίων ασφάλισης, στον οποίο η MetLife πρωτοστατεί στην Ελλάδα.

Επιπλέον, μέσω της οικειοποίησης των δραστηριοτήτων της MetLife, η ΝΝ αποκτά ένα ακόμη πλεονέκτημα στην εγχώρια αγορά, καθώς η εξαγορά αυτή της δίνει πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, ενισχύοντας τις δραστηριότητές της στο χώρο της διαμεσολάβησης.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η ΝΝ Group θα έχει υπό τον έλεγχό της το 18% του συνόλου της ασφαλιστικής παραγωγής και το 31% του κλάδου ζωής και υγείας.

Πηγή: insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.