1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Απέσπασε 7 βραβεία στα Fund Managers Awards 2021 η MetLife...

Ελλάδα: Απέσπασε 7 βραβεία στα Fund Managers Awards 2021 η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ

Ελλάδα: Απέσπασε 7 βραβεία στα Fund Managers Awards 2021 η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις σταθερά υψηλές αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται απέδειξε για μία ακόμη χρονιά η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ., κατακτώντας μία σειρά από νέες, σημαντικές διακρίσεις για το 2021.

Συγκεκριμένα, με βάση τις επιδόσεις της, η εταιρeία απέσπασε συνολικά επτά βραβεία στο πλαίσιο των Fund Managers Awards, που απονέμονται από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Ομολογιούχων (ΠΕΜΑΚΟ).

Οι ανωτέρω διακρίσεις, κατατάσσουν τη MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην 5η  θέση μεταξύ των 14 Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην ελληνική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, για το διάστημα από 31/12/2020 έως 31/12/2021 (έτος) οι αποδόσεις και οι αντίστοιχες διακρίσεις έχουν ως εξής:

  • MetLife FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, το οποίο αναδείχθηκε 2ο στην κατηγορία Fund of Funds Μετοχικά, με απόδοση 26,10% (απόδοση 3ετίας 19,2%)
  • MetLife ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, το οποίο κατατάχθηκε 2ο στην κατηγορία Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών, με απόδοση 30,5% (απόδοση 3ετίας 57,92%)
  • MetLife ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, το οποίο βρέθηκε 2ο στην κατηγορία Ομολογιακά – Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, με απόδοση 1,49% (απόδοση 3ετίας 3,86%)
  • MetLife ΟΜΟΛΟΓΩΝ US ΔΟΛΑΡΙΑΚΟ, το οποίο κατέλαβε τη 2η θέση στην κατηγορία Ομολογιακά – Κρατικά Αναπτυγμένων Αγορών, με απόδοση 4,48% (απόδοση 3ετίας 5,27%)

Στην τριετία 1/1/2019 – 31/12/2021 η MetLife A.E.Δ.Α.Κ. απέσπασε 3 τρίτες θέσεις με τα εξής Αμοιβαία Κεφάλαια:

  • MetLife ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στην κατηγορία Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών, με απόδοση 57,92%
  • MetLife ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ BRIC στην κατηγορία Μετοχικά Αναπτυσσόμενων Αγορών, με απόδοση 16,95%
  • MetLife ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ στην κατηγορία Ομολογιακά – Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, με απόδοση 3,86%

Επιπλέον, σε βάθος πενταετίας 1/1/2017 – 31/12/2021, περίοδος για την οποία δεν υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία, το MetLife ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Ομολογιακά – Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης, με απόδοση 0,03% και το MetLife ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ BRIC, 2η θέση στην κατηγορία Μετοχικά Α/Κ – Αναπτυσσόμενων Αγορών, με απόδοση 22,14%.

Αξιοσημείωτες αποδόσεις σημείωσαν επίσης και άλλα προϊόντα της MetLife A.Ε.Δ.Α.Κ, όπως το MetLife Fund of Funds Ευρωπαϊκό Μετοχικό στην κατηγορία Fund of Funds Μετοχικά, με ετήσια απόδοση 16,90% (απόδοση 3ετίας 35,5%) και το MetLife Ελληνικό Μετοχικό, Μικρής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, στην κατηγορία Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, με ετήσια απόδοση 14,59% (απόδοση 3ετίας 41,77%).

«Σε ένα χρηματοοικονομικό περιβάλλον με πολλές διακυμάνσεις και με μεγάλη αβεβαιότητα, οι θετικές επιδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων μας, αποτελούν μία σημαντική παρακαταθήκη για τα κεφάλαια των μεριδιούχων μας και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους. Τους ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο επαγγελματισμό να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να προσθέτουμε αξία στις επενδύσεις τους» δήλωσε ο κ. Gabor Szegedi, Γενικός Διευθυντής της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.

«Οι επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια αποτελούν σήμερα μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, για όσους αναζητούν αποδοτικότερη τοποθέτηση των χρημάτων τους. Στη MetLife ΑΕΔΑΚ καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το θετικό κλίμα των τελευταίων ετών στις κεφαλαιαγορές και να αυξήσουμε τα κεφάλαια που μας εμπιστεύθηκαν οι επενδυτές μας. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την επίτευξη των στόχων τους, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών και υψηλού επιπέδου διαχείριση» δήλωσε η κ. Λένια Παπαγγελοπούλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.