1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Uncategorized
  6. »
  7. Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής τον Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής τον Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής τον Σεπτέμβριο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στοιχεία σχετικά με της άδειες οικοδομής ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου. Σύμφωνα με αυτά ο Σεπτέμβριος είναι ο δεύτερος καλύτερος μήνας του χρόνου μέχρι τώρα για τις άδειες οικοδομής αφού αυτές έφτασαν τις 768.

Από αυτές οι 517 αφορούσαν Οικιστικά Κτίρια, οι 144 μη οικιστικά κτίρια και οι υπόλοιπες άλλα έργα όπως διαίρεση οικοπέδων, κατασκευή δρόμων και έργα πολιτικού μηχανικού.

Για την περίοδο Γενάρης με Σεπτέμβριος 2021 συνολικά δόθηκαν 6,008 άδειες σημειώνοντας αύξηση 17,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι που δόθηκαν 5,106 άδειες.

Το εμβαδό για την ίδια περίοδο έφτασε τα 1,753,137 τετραγωνικά μέτρα σημειώνοντας επίσης αύξηση της τάξης του 7,6% ενώ η αξία των αδειών οικοδομής μειώθηκε αφού για τους πρώτους 9 μήνες του έτους ήταν στα 1,87 δις σε σχέση με τα 1,96 δις του 2020.

Όσο αφορά τέλος τις οικιστικές μονάδες αυτές παρουσιάζουν αύξηση αφού για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου δόθηκαν 7,747 άδειες σε σχέση με τις 6,806 της αντίστοιχης περιόδου πέρσι. Από αυτές οι 2,647 αφορούν μονοκατοικίες, οι 706 διπλοκατοικίες, οι 4,083 οικιστικές πολυκατοικίες και οι 311 μικτές πολυκατοικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μείωση σε εμβαδόν και αξία για τις άδειες οικοδομής

Δείτε πιο κάτω τους σχετικούς πίνακες της στατιστικής υπηρεσίας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.