1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Αύξηση 15,9% για τις άδειες οικοδομής

Αύξηση 15,9% για τις άδειες οικοδομής

Αύξηση 15,9% για τις άδειες οικοδομής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στις 715 ανήλθε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Νοέμβριο 2021, ενώ το πρώτο εντεκάμηνο του 2021 σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό αδειών οικοδομής της τάξης του 15,9%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται, η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €197,7 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 194,6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021 εκδόθηκαν 7.386 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 6.375 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 15,9%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά -11,1% και το συνολικό εμβαδόν αυξήθηκε κατά 1,2%.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον αριθμό των οικιστικών μονάδων, με τις εκδοθείσες άδεις οικοδομής προβλέπεται να ανεγερθούν 918 οικιστικές μονάδες, ενώ ο συνολικός αριθμός οικιστικών μονάδων για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021 έφτασε τις 9.466, καταγράφοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με 8.540 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους,

Σημειώνεται πως οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα

Πηγή: inbusinessnews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.