1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αυτό είναι το πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για...

Αυτό είναι το πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για συνεχή επαγγελματική κατάρτιση – Δείτε τι λέει η εγκύκλιος της εφόρου προς τους διαμεσολαβητές!

Αυτό είναι το πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για συνεχή επαγγελματική κατάρτιση – Δείτε τι λέει η εγκύκλιος της εφόρου προς τους διαμεσολαβητές!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με εγκύκλιο της που στάλθηκε σε όλες τις επιχειρήσεις διαμεσολάβησης, η Αναπληρώτρια Έφορος Ασφαλίσεων κ. Τώνια Τσαγγάρη, αναφέρεται στις πρόνοιες του νόμου αναφορικά με τις απαιτήσεις για συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη ενώ ενημερώνει για την επιβολή διοικητικού προστίμου σε όσους επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Την εγκύκλιο δημοσίευσε προς ενημέρωση των μελών του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ).

Συγκεκριμένα, η κ. Τσαγγάρη, στην εγκύκλιο της ημερομηνίας 13 Φεβρουαρίου 2023, αναφέρεται στο άρθρο 361 των περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμων 2016 έως 2022 («ο Νόμος») και στον Κανονισμό 33 των περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Κανονισμών 2016 έως 2021 και πληροφορεί τους διαμεσολαβητές για τα ακόλουθα.

Οι ασφαλιστικοί αντασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, καθώς και τα πρόσωπα που εργάζονται σε επιχειρήσεις ασφαλιστικής αντασφαλιστικής διαμεσολάβησης και συμμετέχουν άμεσα στη διανομή ασφαλιστικών αντασφαλιστικών προϊόντων, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις για συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη σύμφωνα με τις πρόνοιες του πιο πάνω Κανονισμού.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τον εν λόγω Κανονισμό, ο Έφορος Ασφαλίσεων, με βάση τις εξουσίες που του παρέχονται από το Νόμο, θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστιμο ορίζεται στα €100 ευρώ για κάθε μία ώρα κατάρτισης (ένα CPD) που δεν έχει συμπληρωθεί, για κάθε έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση Ασφαλιστικών Αναγκών για επιχειρήσεις

Η αναπληρώτρια έφορος υπενθυμίζει ότι η απαίτηση του Κανονισμού 33, δεν υφίσταται μόνο από την έκδοση των Οδηγιών του Εφόρου Ασφαλίσεων σχετικά με τις απαιτήσεις για συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη στις 27/6/2022 αλλά από την ισχύ του Νόμου την 21/3/2019 ενώ σημειώνει επίσης ότι τυχόν ελλείψεις σε προηγούμενα έτη δεν μπορούν να αναπληρωθούν στο επόμενο έτος.

Τέλος η κ. Τσαγγάρη προειδοποιεί ότι ανάλογα με το βαθμό παράβασης του πιο πάνω Κανονισμού ο Έφορος Ασφαλίσεων δύναται να προχωρήσει και με τη διαγραφή του διαμεσολαβητή από το Μητρώο.

Δείτε αυτούσια την εγκύκλιο εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.