1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ατομικές συσκευές αλκοτέστ για κάθε οδηγό θα διαθέσει η Trust Insurance,...

Ατομικές συσκευές αλκοτέστ για κάθε οδηγό θα διαθέσει η Trust Insurance, με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων!

Ατομικές συσκευές αλκοτέστ για κάθε οδηγό θα διαθέσει η Trust Insurance, με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Θέτοντας το ερώτημα «Αν μπορούσες να σώσεις έστω και μία ζωή, θα το έκανες;» η διοίκηση και η διεύθυνση της Ασφαλιστικής Εταιρείας Trust Insurance Cyprus,  παραχώρησαν σήμερα το πρωί δημοσιογραφική διάσκεψη κηρύττοντας την επίσημη έναρξη της νέας εκστρατείας κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας.

Η νέα κοινωνική δράση της Trust Insurance έχει στόχο να συνδράμει στις προσπάθειες της πολιτείας και της κοινωνίας για μείωση των τροχαίων συγκρούσεων μέσα από τη διάθεση ατομικών συσκευών αλκοτέστ. Η Trust Insurance ως εταιρεία με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ασφαλισμένων οχημάτων στην Κύπρο, ανέκαθεν υπήρξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας αναλαμβάνοντας προληπτικές ενέργειες προς όφελος του πελατολογίου της, με στόχο να προλάβει το κακό.

Με στόχο να αναχαιτιστεί η λαίλαπα της ασφάλτου που κοστίζει κάθε χρόνο ζωές συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα λόγο της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, η εταιρεία θεωρεί ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να διευρύνει τις προσπάθειες της σε ολόκληρη την κοινωνία. Μέσα από αυτή τη μακροπρόθεσμη της δράση, η εταιρεία, θα διαθέσει ατομικές συσκευές αλκοτέστ με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη οδικής κουλτούρας και συνείδησης ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Η ενέργεια αυτή θα επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο με απώτερο στόχο να υπάρχει μία συσκευή σε κάθε όχημα.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών ενώ χαιρετισμό απευθύναν η αξιότιμη πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννίτα Δημητρίου και ο έντιμος Υπουργός Μεταφορών κύριος Γιάννης Καρούσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Εκ μέρους της Trust Insurance χαιρέτησε τη διάσκεψη ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trust Insurance Cyprus κ. Κρις Γεωργιάδης ενώ ο 1ος εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας κ. Χρίστος Χριστοδούλου παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες της νέας κοινωνικής δράσης της εταιρείας.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου, αφού τόνισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεχάρη την Trust Insurance για αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε ότι «έχουμε όλοι υποχρέωση να συμβάλουμε στο να προλάβουμε καταστάσεις, να επενδύσουμε στην πρόληψη και με τον τρόπο αυτό να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Η κα. Δημητρίου έδωσε έμφαση στη σημαντικότητα που έχει ο προέλεγχος και ανάφερε ότι στόχος είναι κάθε αυτοκίνητο, κάθε οδηγός να έχει μια τέτοια συσκευή που θα μπορεί να προβαίνει σε αυτοέλεγχο γιατί στο τέλος της ημέρας πρόκειται για ατομική και συλλογική ευθύνη.

«Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι στον σύγχρονο κόσμο της επιχειρηματικότητας η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποκτά ισχυρά ερείσματα μεταξύ των οργανισμών και θέλω από καρδιάς να συγχαρώ την Trust Insurance για την πρωτοβουλία αυτή με κεντρικό γίνε υπεύθυνος οδηγός για εσένα και για τους άλλους» συμπλήρωσε η πρόεδρος της βουλής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών κύριος Γιάννης Καρούσος αφού καλωσόρισε την Trust Insurance Cyprus στην μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να μειωθούν οι θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις τόνισε ότι την οδική ασφάλεια θα την βελτιώσουμε με συλλογικότητα γιατί δεν είναι κάτι μεμονωμένο που μπορεί οποιοδήποτε από μονός του να το πετύχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε μηδέν θανατηφόρα από οδικές συγκρούσεις, για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειάζεται πρωτοβουλίες και πολιτική βούληση» είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι «κάποιοι από εμάς θα πρέπει να αναλάβουν και το πολιτικό κόστος γιατί κάποιες αποφάσεις θα προκαλέσουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα που βρίσκονται αυτή την στιγμή στη βουλή και τη νομική υπηρεσία όπως οι αλλαγές στις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, την μεταρρύθμιση για τις σχολές οδηγών και τους εκπαιδευτές καθώς και στο πρόγραμμα επιχορήγησης εξοπλισμού μοτοσικλετιστή που εξετάζονται τρόποι επέκτασης του.

Τέλος ο υπουργός συνεχάρη την εταιρεία για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε ότι το υπουργείο στήριξε και θα στηρίξει αυτή την δράση ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες ιδέες γύρω από το ίδιο πρόβλημα, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με στόχο τη μείωση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trust Insurance Cyprus κ. Κρις Γεωργιάδης, είπε ότι αυτή η εκστρατεία της εταιρείας έχει στόχο την αλλαγή κουλτούρας και την μείωση των οδικών συγκρούσεων λόγο της υπερβολικής χρήσης αλκοόλης.

Αφού αναφέρθηκε σε κάποια στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, τόνισε ότι «μακροπρόθεσμος στόχος είναι να εγκαταστήσουμε μια τέτοια συσκευή σε κάθε όχημα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της οδικής ρουτίνας του ιδίου του οδηγού» ενώ επιβεβαίωσε την θέληση της εταιρείας να συνδράμει στην προσπάθεια του υπουργείου στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Τέλος, ο 1ος εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας κ. Χρίστος Χριστοδούλου, παρουσίασε την πρωτοβουλία της εταιρείας για «μία συσκευή αλκοτέστ σε κάθε όχημα» και αναφέρθηκε στο σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση και στις διαχρονικές κοινωνικές δράσεις της εταιρείας.

Οι συσκευές που θα διαθέσει η εταιρεία είναι τελευταίας τεχνολογικής γενιάς με την κάθε μία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Είναι επαναφορτιζόμενες με πολλαπλά επαναχρησιμοποιούμενα στόμια ενώ κατέχει μεγάλο αριθμό πιστοποιήσεων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της πράξης κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία καλεί σε συνεργασία όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν. Οι συσκευές θα διατεθούν σε σύνολα και άτομα με επιρροή για ευαισθητοποίηση, σε άτομα που βρίσκονται σε χώρους διασκέδασης καθώς και στους ίδιους τους χώρους διασκέδασης ενώ θα διοργανωθούν ημερίδες και σεμινάρια ενημέρωσης. Τέλος θα πραγματοποιείτε σε ετήσια βάση εκδήλωση ενημέρωσης και διάθεσης των συσκευών αυτών.

Το Cyprus Insurance News στηρίζει αυτή την προσπάθεια της Trust Insurance και θα προβάλει όλες τις ενέργειες και εκδηλώσεις που θα γίνουν στο μέλλον.

Δείτε πιο κάτω όλες τις ομιλίες της συνέντευξης τύπου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.