1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα

Απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα

Απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε έξαρση του φαινομένου αποστολής μαζικών μηνυμάτων σε πολίτες, ότι δήθεν έχουν πακέτο στα Κυπριακά ταχυδρομεία και τους καλούν να πιστοποιήσουν την παραλαβή του δέματος.

Ακολούθως ζητούνται τα στοιχεία της πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, δήθεν για την πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού αποδέσμευσης του πακέτου ή/και για πληρωμή επιπρόσθετου χρηματικού ποσού ως οφειλόμενο φόρο.

Η Αστυνομία, συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, αφού τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι κακόβουλα και δεν σχετίζονται με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Το κοινό καλείται να μην απαντά στα μηνύματα ή να ενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμό που επισυνάπτεται, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος  χρέωσης και υποκλοπής των στοιχείων των Τραπεζικών καρτών.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.