1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Uncategorized
  6. »
  7. Anytime Blog: Έξυπνοι τρόποι για να κάνεις οικονομία στο σπίτι χωρίς...

Anytime Blog: Έξυπνοι τρόποι για να κάνεις οικονομία στο σπίτι χωρίς στερήσεις!

Anytime Blog: Έξυπνοι τρόποι για να κάνεις οικονομία στο σπίτι χωρίς στερήσεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όλοι θέλουμε να είμαστε άνετοι στο σπίτι μας, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα και οικονομία. Ακολουθώντας μερικές απλές καθημερινές συνήθειες, είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζουμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα, με θετικά αποτελέσματα τόσο για την τσέπη μας όσο και για το περιβάλλον.

Ξεκινώντας από την αρχή της μέρας, το ιδανικό είναι να ετοιμάζουμε εμείς οι ίδιοι το πρωινό και τον καφέ μας, αντί να αγοράζουμε συνεχώς από έξω. Αυτό προϋποθέτει απλώς σωστό προγραμματισμό και στο σπίτι, αλλά και όταν ψωνίζουμε από το σουπερμάρκετ. Η καλύτερη λύση για τα ψώνια είναι να κάνουμε μία λίστα με όσα χρειαζόμαστε, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για κάθε ώρα της μέρας. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα γεύματα, για τα οποία με λίγη προσπάθεια μπορούμε να περιορίσουμε την παραγγελία φαγητού από έξω.

Πριν πάμε στα μαγαζιά για να κάνουμε αγορές για εμάς ή για το σπίτι, θα ήταν καλό να κάνουμε μια μικρή έρευνα αγοράς. Για τα πιο ακριβά πράγματα υπάρχουν και οι εκπτώσεις, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες όταν τις εκμεταλλευόμαστε σωστά. Και σε αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε γενικά τι έχουμε και τι χρειαζόμαστε, ώστε να αποφεύγουμε τις επαναληπτικές αγορές. Τέλος, σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη όλα όσα καταλήγουν στο καλάθι μας. Αποταμιεύοντας τα χρήματα που θα ξοδεύαμε για τέτοιου είδους αγορές, μπορούμε να ανταμείψουμε τον εαυτό μας με κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, όπως είναι ένα ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Φυσικά, πολύ σημαντικό είναι να μην καταναλώνουμε άσκοπα ενέργεια μέσα στο σπίτι. Λέμε «όχι» στην αλόγιστη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, σβήνουμε τα φώτα που δε χρειάζεται να είναι αναμμένα, τις πρίζες που δε χρησιμοποιούμε και τον θερμοσίφωνα, όταν έχει ήλιο ή όταν είναι αναμμένος με τις ώρες. Αν οι συσκευές μας είναι παλιές, τότε μπορούμε να ψάξουμε προγράμματα επιχορήγησης ή προσφορές για συσκευές αποδοτικότερης ενεργειακής κλάσης. Τα ενεργειακά κουφώματα σε πόρτες, παράθυρα κ.λπ. μας επιτρέπουν, επίσης, να έχουμε σωστότερη μόνωση μέσα στο σπίτι όλες τις εποχές του χρόνου και κατ’ επέκταση, όφελος όσον αφορά τα έξοδά μας για θέρμανση και κλιματισμό.

Μια άλλη τακτική που μας βοηθά να ελέγχουμε καλύτερα τα πάγια έξοδά μας είναι να εξοφλούμε τους λογαριασμούς αμέσως μόλις τους λαμβάνουμε. Έτσι, δε χρωστάμε ποτέ και διαχειριζόμαστε ανάλογα τα υπόλοιπα χρήματα του μήνα. Ακόμα και αυτού του τύπου τα έξοδα, όμως, μπορούμε να τα μειώσουμε, αλλάζοντας για παράδειγμα το πακέτο που χρησιμοποιούμε για τηλέφωνο και ίντερνετ, αφού πλέον υπάρχει πολύς ανταγωνισμός και οι επιλογές είναι περισσότερες.

Η οικονομία στο σπίτι είναι εφικτή, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να βελτιώσουμε κάποιες καθημερινές μας συνήθειες. Η ασφάλεια μπορεί να είναι και εφικτή και οικονομική, αρκεί να έχει κανείς τα κατάλληλα εφόδια. Με την Anytime έχουμε ασφάλεια κατοικίας σε 5 λεπτά στο email μας και μπορούμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας, επενδύοντας σε πλήρη προγράμματα με προσιτά ασφάλιστρα και ξεκάθαρους όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.