1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης τον χθεσινό σεισμό

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης τον χθεσινό σεισμό

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης τον χθεσινό σεισμό
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 και τοπική ώρα 13:23 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους M=2.6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ακολούθησαν μέχρι στιγμής (τοπική ώρα 15:00) τέσσερις (4) μετασεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος Μ=1.9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού, τέσσερα (4) χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα. Έγινε ελαφρά αισθητός στην πόλη της Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/81251/event

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy, και @CY_earthquakes (Twitter).

Δεδομένης της πολύ χαμηλής έντασης του συγκεκριμένου σεισμού, το Τμήμα θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει σε επιπρόσθετες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.