1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ακτιβιστές έκλεισαν το κτήριο των Lloyd’s στο Λονδίνο. Δείτε ποια ήταν...

Ακτιβιστές έκλεισαν το κτήριο των Lloyd’s στο Λονδίνο. Δείτε ποια ήταν τα αιτήματα τους!

Ακτιβιστές έκλεισαν το κτήριο των Lloyd’s στο Λονδίνο. Δείτε ποια ήταν τα αιτήματα τους!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ομάδα ακτιβιστών έκλεισε χθες το πρωί την είσοδο των γραφείων της αγοράς των Lloyd’s στο Λονδίνο, στα πλαίσια διαμαρτυρίας τους με αίτημα η Βρετανική Ασφαλιστική Αγορά να σταματήσει να ασφαλίζει έργα ορυκτών καυσίμων, και πιο συγκεκριμένα την επέκταση του αγωγού Trans Mountain στον Καναδά, η οποία πιστεύουν ότι ασφαλίζεται μέσω της αγοράς της Lloyd’s .

Περισσότερα από 60 μέλη της ομάδας ακτιβιστών «Extinction Rebellion» απέκλεισαν χθες το πρωί τις περισσότερες από 25 εισόδους των κεντρικών γραφείων των Lloyd’s χρησιμοποιώντας αλυσίδες, λουκέτα και κλειδαριές ποδηλάτων. Το προσωπικό που ήταν ήδη μέσα στο κτήριο, μπόρεσε να αποχωρήσει χωρίς προβλήματα.

Στην δήλωση τους οι Lloyd’s λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, καλούσαν τους εργαζόμενους να μην προσεγγίσουν τα γραφεία για την δική τους ασφάλεια καλώντας τους να δουλέψουν από άλλες τοποθεσίες.

Η εκπρόσωπος τύπου της Extinction Rebellion, Clare Walmsley, σχολίασε ότι: «Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε τον τερματισμό όλων των νέων επενδύσεων και της ασφάλισης ορυκτών καυσίμων. Με την αναδοχή των πιο θανατηφόρων έργων ορυκτών καυσίμων στον κόσμο, προκαλείται κλιματικό χάος όπως πλημμύρες, λιμοί, πυρκαγιές και θάνατος. Η ασφάλιση νέων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, η οποία ήταν μέρος της ενεργειακής στρατηγικής της κυβέρνησης, δεν προσφέρει τίποτα στην επίλυση των προβλημάτων της αύξησης του κόστους ζωής. Αντ’ αυτού, μας εγκλωβίζει σε ένα σύστημα που ήδη σπρώχνει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ως ευκαιρία να δείξουμε την αξία της ασφάλισης

Το κτήριο τελικά έμεινε κλειστό ολόκληρη την χθεσινή μέρα ενώ σήμερα το πρωί όπως ενημέρωσαν με δήλωση τους οι Lloyd’s το κτήριο άνοιξε ξανά με ασφάλεια και επέστρεψε στην φυσιολογική του δραστηριότητα.

loyds-protest

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.