1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. 9 επιχειρηματικές ιδέες Κυπρίων φοιτητών κτυπούν τον καρκίνο

9 επιχειρηματικές ιδέες Κυπρίων φοιτητών κτυπούν τον καρκίνο

9 επιχειρηματικές ιδέες Κυπρίων φοιτητών κτυπούν τον καρκίνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το πρόγραμμα Beyond δίνει λύσεις στο πόλεμο κατά του καρκίνου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΗΣ ΠΙΕΡΗ

Ο καρκίνος είναι ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας. Στην Ευρώπη είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου. Είναι μια πολύπλοκη ασθένεια με πολύ σοβαρές συνέπειες, όχι μόνο για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους αλλά και για την κοινωνία, το σύστημα υγείας και την οικονομία κάθε χώρας.

Η θεραπεία του καρκίνου πρέπει να λάβει διάφορες μορφές δράσης, όπως ο εντοπισμός των αιτιών του καρκίνου, η εξάλειψη ή η μείωση της έκθεσης σε γνωστούς παράγοντες κινδύνου, η έγκαιρη διάγνωση μέσω προσυμπτωματικού ελέγχου και τέλος η καλύτερη δυνατή θεραπεία και αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα Beyond Pre-Accelerator, που διοργανώνεται από το Junior Achievement Κύπρου, είναι μια γέφυρα μεταξύ προγραμμάτων κατάρτισης για την επιχειρηματικότητα που εφαρμόζονται σε πανεπιστήμια και εξειδικευμένων Θερμοκοιτίδων και Επιταχυντών Ιδεών. Ουσιαστικά, φοιτητές όλων των επιπέδων (Bachelor, Master, PhD) και διαφορετικού υπόβαθρου, ιατρικής, πληροφορικής, επιχειρήσεων, μηχανικών και άλλων δημιουργούν πολυεπιστημονικές ομάδες και καθοδηγούνται να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της υγείας, μέχρι τη δημιουργία ενός ελάχιστου βιώσιμο προϊόν.

VRSAECDDAWDWD

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Junior Achievement Cyprus με την υποστήριξη 8 συνεργαζόμενων οργανισμών: The Cyprus Institute of Neurology and Genetics, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου, την Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών Κύπρου, την Cocoon Creations, το επιταχυντή ιδεών IDEA, το Cyprus Seeds and και το κέντρο ερευνητικής αριστείας CYENS.

BTGRFEDDWDAWD

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 είχα καλεστεί στο Cine Studio (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του προγράμματος Beyond Pre-Accelerator. Εννέα ομάδες παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν τους (MVP) στην κριτική επιτροπή με επιχειρηματίες και ειδικούς στον τομέα. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Ανδρέα Παπαδόπουλο (JA Cyprus), Λουκία Σαματά (Novartis Oncology), Δρ. Παύλο Κωστέα (Καραϊσκάκειο Ίδρυμα), Κυριάκο Κυριακού (Tech Association Cyprus), Ανδρέα Κουππάρη (CYBAN), Μόνικα Ιωαννίδου-Πολεμίτη (MAP Innovation) και Παναγιώτη Φιλίμης (CyRIC).

BTVRCAEDWAD

Οι 5 πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τις επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών. Από τις εννέα ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι έξι πέρασαν στην επόμενη φάση του προγράμματος μετά την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής. Οι έξι ομάδες σπουδαστών θα υποστηριχθούν τόσο οικονομικά όσο και με περαιτέρω εκπαίδευση/μεντοριγκ για να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν ή την υπηρεσία τους. Το πρόγραμμα έχει υποστηριχθεί από την Novartis σε τοπικό αλλά και διεθνή επίπεδο. 

Αναλυτικά οι εννέα ομάδες.

1. Knights Rest

Μια ασφαλής για τον ύπνο λύση στο σπίτι για ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και λαιμού, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν πνευμονία από εισρόφηση.

bvtrcdaawdw

2. CANcelors

Διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι ασθενείς, οι οικογένειες και οι φίλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν κοινότητες για να μοιραστούν τις εμπειρίες, τα ταξίδια και τις δυσκολίες τους μεταξύ τους.

gdfdaawa

3. MammoCheck

Ασφαλής και εύκολη στη χρήση συσκευή που δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο από το σπίτι.

bvcadwwdd

 

4. Cancivoc

Τεστ αναπνοής ταχείας ανίχνευσης του καρκίνου, μια ευαίσθητη μέθοδος ανίχνευσης καρκίνου με ανάλυση αναπνοής.

dfshsnbhb

5. BreastMeUp

Εφαρμογή που παρακολουθεί τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου του μαστού, με κύριο στόχο την έγκαιρη ανίχνευση υποτροπών και τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

fdhhbdshhdsds


6. Phoenix

Εφαρμογή που δημιουργεί μια διαδικτυακή κοινότητα ατόμων με εμπειρία καρκίνου και φροντιστών για ψυχολογική υποστήριξη.

vcdadwadadwad

7. Diligens

Εργαλείο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους ιστοπαθολόγους στην αναγνώριση των χαρακτηριστικών του ιστού και παρέχει μια προτεινόμενη διάγνωση.

gvrfeddadaww

 

8. Struport

Ένα εργαλείο διασφάλισης ποιότητας βάσει λογισμικού για την τυποποίηση της αναφοράς για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο την ποιοτική διατήρηση δεδομένων. 

vrfedwadwadawdd

9. HPF

Προϊόν που ανιχνεύει τη συγκέντρωση συγκεκριμένων βιοδεικτών στο σάλιο ενός ασθενούς και βοηθά τους γιατρούς με την ιατρική φροντίδα που παρέχει.

bvrecddwdad

Ηταν μια εξαιρετική εκδήλωση που ανέδειξε και πάλι το ταλέντο της νεολαίας μας να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη στήριξη πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα επόμενα χρόνια κάποια από αυτά τα προτζεκτ θα μεγαλώσουν και θα απαμβλύνουν με τις λύσεις τους το πρόβλημα του καρκίνου. 

Πηγή: brief.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.