1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. PensionPLUS: Το σύγχρονο και ευέλικτο συνταξιοδοτικό σχέδιο της Universal Life

PensionPLUS: Το σύγχρονο και ευέλικτο συνταξιοδοτικό σχέδιο της Universal Life

PensionPLUS: Το σύγχρονο και ευέλικτο συνταξιοδοτικό σχέδιο της Universal Life
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

To Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων PensionPLUS της Universal Life είναι ένα σύγχρονο και ευέλικτο επαγγελματικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, όπου ο εργοδότης ή/και ο εργαζόμενος συνεισφέρουν προς τη συνταξιοδοτική επάρκεια του εργαζομένου κατά την αφυπηρέτηση, μέσω συστηματικής αποταμίευσης και επένδυσης.

Πηγή: sigmalive.com

Με τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων για έγκαιρο συνταξιοδοτικό προγραμματισμό να έχουν γίνει πλέον πιο επιτακτικές από ποτέ, για τον εργοδότη αποτελεί μια πρόκληση αλλά και ταυτόχρονα ευκαιρία και δυνατότητα να προσφέρει αυτή την ιδιαίτερα σημαντική παροχή, μέσω ενός ομαδικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για τους εργαζομένους του.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Universal Life κ. Κούλλης Σαββίδης σε συνέντευξη του στο Sigmalive ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του Σχεδίου και πώς αυτό ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των εργαζομένων / μελών όσο και των εργοδοτών.

Γιατί είναι απαραίτητο ένα συνταξιοδοτικό σχέδιο;

Οι δυσοίωνες εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης έχουν καταστήσει το συνταξιοδοτικό προγραμματισμό άκρως απαραίτητο. Επιπρόσθετα, οι δημογραφικές αλλαγές του πληθυσμού, όπως αυτές της αύξησης στο προσδόκιμο ζωής και της υπογεννητικότητας, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση στον αριθμό των συνταξιούχων που λαμβάνουν επιδόματα αλλά και ταυτόχρονα τη μείωση στον αριθμό των εργαζομένων που συνεισφέρουν.  Γι’ αυτούς τους λόγους η συνταξιοδοτική επάρκεια μέσω σωστού σχεδιασμού, καθίσταται επιτακτική ανάγκη τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη.

Η αυξανόμενη ανάγκη για συνταξιοδοτικό προγραμματισμό καθιστά το PensionPLUS μια ιδιαίτερα σημαντική παροχή η οποία πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στους εργαζόμενους, καθιστά  ισχυρότερους τους δεσμούς του εργοδότη με το ανθρώπινο του δυναμικό, ενισχύοντας την προσήλωση των εργαζομένων προς την επιχείρηση. Ταυτόχρονα δημιουργούνται ισχυρότεροι δεσμοί μεταξύ τους και αυξάνεται η αφοσίωση των εργαζομένων και ταυτόχρονα η παραγωγικότητα τους.       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα»

Γιατί η Universal Life δημιούργησε το σχέδιο PensionPLUS και σε ποιους απευθύνεται;

Ακριβώς για να απαντήσει στις πιο πάνω προκλήσεις, η Universal Life εισήγαγε τo PensionPLUS, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που θέλουν να παρέχουν στο ανθρώπινο τους δυναμικό, τη δυνατότητα συστηματικής αποταμίευσης και επένδυσης για κάλυψη των συνταξιοδοτικών τους αναγκών. 

Το PensionPLUS απευθύνεται σε οργανωμένα σύνολα και ομάδες, αφού προσφέρεται σε ομαδική βάση, όπου οι συμμετέχοντες/μέλη σχετίζονται μεταξύ τους επαγγελματικά, είτε ως υπάλληλοι σε μια επιχείρηση/οργανισμό, είτε ως συνέταιροι/εργοδότες ή ως μέλη επαγγελματικού συνδέσμου. Το Σχέδιο ανήκει στον  Κλάδο 7, ο οποίος αφορά τη διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων ή ταμείων.

Γιατί  το «PensionPLUS» αντί ενός παραδοσιακού Ταμείου Προνοίας/ ΙΕΣΠ (Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών);

Οι αλλαγές που επιβάλλονται πλέον στα Υφιστάμενα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ), μετά και την πρόσφατη εναρμόνιση με τη νομοθεσία το Φεβρουάριο του 2020, αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των Ταμείων Προνοίας και επιφέρουν νέες υποχρεώσεις και ευθύνες στις διαχειριστικές επιτροπές. Οι αλλαγές αυτές αφορούν μεταξύ άλλων,  θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, λειτουργίες διαχείρισης κινδύνων και λειτουργίες εσωτερικού ελέγχου. Όλα αυτά προκαλούν τους εργοδότες να αναθεωρήσουν τα θέματα που αφορούν τη συνταξιοδότηση του ανθρώπινου δυναμικού τους, αναζητώντας πιο συμφέρουσες, πρακτικά εφαρμόσιμες αλλά και αποδοτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα»

Το PensionPLUS ακριβώς ως μια σύγχρονη συνταξιοδοτική επιλογή, αντίστοιχη ενός Ταμείου Προνοίας, δίνει λύση στους πιο πάνω προβληματισμούς και δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις  για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών του εργαζομένου κατά την αφυπηρέτηση του. Η πλήρως καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα της Universal Life μπορεί να αναλάβει την επίβλεψη και διαχείριση των κεφαλαίων αυτών έναντι ανταγωνιστικού κόστους, απαλλάσσοντας έτσι τον εργοδότη ή τον διαχειριστή  από την ευθύνη εναρμόνισης με το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο όπως και από την ευθύνη της διαχείρισης των επενδύσεων.

Επίσης με τη δημοσίευση πρόσφατης σχετικής Οδηγίας, καθίσταται πλέον εφικτή η μεταφορά υφισταμένων Ταμείων Προνοίας σε Συνταξιοδοτικά Σχέδια Ασφαλιστικών Εταιρειών του Κλάδου 7. Η νέα Οδηγία καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις των μεταφορών και διασφαλίζει τα δικαιώματα των μελών, επί ίσοις όροις.

Γιατί η  Universal Life μέσω του PensionPLUS είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό σχέδιο;

Όπως έχει αναφερθεί, η Universal Life διαθέτει μια πολυετή και δοκιμασμένη αξιοπιστία και εμπειρογνωμοσύνη τόσο στον τομέα της Ομαδικής Ασφάλισης, όσο και στη Διαχείριση Επενδύσεων.

Η επίβλεψη της λειτουργίας και διαχείρισης επενδύσεων πραγματοποιείται από εξειδικευμένη και καταρτισμένη ομάδα επαγγελματιών, με πρόσβαση σε διεθνούς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων. Επίσης, μέσω της βραβευμένης διαδικτυακής πύλης και εφαρμογής πελατών της Universal Life «U connect», τα μέλη μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τον προσωπικό τους λογαριασμό διαδικτυακά, ανά πάσα στιγμή, εύκολα και γρήγορα απ’ όπου και αν βρίσκονται. Μπορούν επίσης μέσων έξυπνων ηλεκτρονικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για το PensionPLUS, https://pensionplus.universallife.com.cy , να αξιολογήσουν το δικό τους επενδυτικό προφίλ και κατά συνέπεια να γνωρίζουν το συνδυασμό των Συνταξιοδοτικών Επενδυτικών Ταμείων που τους ταιριάζει βάσει αυτού. Μπορούν επίσης στη βάση συγκεκριμένης μεθοδολογίας, να υπολογίσουν την πιθανή απόδοση του συνταξιοδοτικού τους Σχεδίου. Επιπρόσθετα, το PensionPLUS λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, προσφέροντας απλή διαδικασία ένταξης και διαχείρισης,  συνεχή υποστήριξη αλλά και τακτική ενημέρωση. Επίσης, όπως αναφέρθηκε πιο πριν, προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένης επένδυσης για κάθε μέλος ξεχωριστά σύμφωνα με το δικό του επενδυτικό προφίλ, μέσω των Συνταξιοδοτικών Επενδυτικών Ταμείων της Universal Life που προσφέρονται αποκλειστικά για το PensionPLUS. Τα ταμεία αυτά  είναι ξεχωριστά από τα υπόλοιπα επενδυτικά ταμεία που προσφέρονται στον  Κλάδο Ζωής και τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούν το καθένα τη διασπορά του κεφαλαίου και των συνεισφορών τους σύμφωνα με τις δικές του επιλογές, χωρίς χρέωση και χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μετατροπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα»

Όλα αυτά με πολύ ανταγωνιστικά έξοδα διαχείρισης των Συνταξιοδοτικών Επενδυτικών Ταμείων, με χαμηλό κόστος διαχείρισης του Σχεδίου και χωρίς άλλες επιπρόσθετες χρεώσεις.

Απώτερος στόχος μας στην Universal Life, είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της νέας εποχής και να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.