1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανδρέας Στυλιανού – Αντιπρόεδρος ΣΑΕΚ: Η σχέση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Επαγγελματιών...

Ανδρέας Στυλιανού – Αντιπρόεδρος ΣΑΕΚ: Η σχέση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών οφείλει να είναι δυνατή και να παράγει αποτέλεσμα!

Ανδρέας Στυλιανού – Αντιπρόεδρος ΣΑΕΚ: Η σχέση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών οφείλει να είναι δυνατή και να παράγει αποτέλεσμα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τη βαρύτητα που έχει μία δυνατή και αποτελεσματική σχέση μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και επαγγελματιών διαμεσολαβητών, τόνισε κατά την ομιλία του στο 7ο Συνέδριου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, κ. Ανδρέας Στυλιανού.

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός του κ. Στυλιανού.

Αγαπητέ Πρόεδρε του ΠΣΕΑΔ, Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι,

Καλημέρα σας,

Με ιδιαίτερη χαρά, χαιρετίζω, εκ μέρους του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), το Ετήσιο Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ).

Συνέδριο που πραγματοποιείται μέσα σε ένα διεθνώς αβέβαιο περιβάλλον, στη συνέχεια μιας χρονιάς γεμάτης από προκλήσεις. Το 2021 ο Ασφαλιστικός Κλάδος επέδειξε σημαντική ανθεκτικότητα, στηρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Τα συνολικά ασφάλιστρα της αγοράς έφτασαν τα €962εκ, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 5%. Η ασφαλιστική Βιομηχανία αποτελεί βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας, με τη συνεισφορά της να είναι άνω του 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Την ίδια στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο με περισσότερα από €2.9δις σε επενδύσεις ενώ το 2021, καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σχεδόν €430εκ, συμβάλλοντας σημαντικά στη ρευστότητα της οικονομίας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Η πορεία αυτή ασφαλώς και δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής, μεθοδικής δουλειάς και της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του κλάδου. Αυτά που έχουμε πετύχει λοιπόν μας κάνουν όλους υπερήφανους. Μας δημιουργούν μεγάλη ευθύνη και μας δίνουν ακόμη πιο ισχυρό κίνητρο για το μέλλον. Γιατί σε αυτό που κάνουμε δε χωρά εφησυχασμός. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, επιδιώκουμε να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι.

Σήμερα, διανύουμε μια νέα περίοδο αστάθειας. Η Ρωσο-Ουκρανική σύγκρουση, προστέθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κλιμακώνοντας περαιτέρω την οικονομική αβεβαιότητα παγκοσμίως. Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται συνεχώς. Η αλλαγή πολιτικής για το θέμα των επιτοκίων από κεντρικές τράπεζες ενδεχομένως να προκαλέσει μεγαλύτερους τριγμούς στις αγορές, ενώ οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερες αναταράξεις στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι ευρύτερες προκλήσεις και επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της υγειονομικής κρίσης, προστέθηκαν λοιπόν στις προκλήσεις του κλάδου μας. Δεν θέλω να μακρηγορήσω, απλά αναφέρομαι επιγραμματικά σε κάποιες από αυτές:

1. Αλλαγή Ρυθμιστικού Πλαισίου Solvency II (περίπου σε ένα χρόνο).

2. Εφαρμογή Νέου Λογιστικού προτύπου IFRS 17 (2023).

3. Αναθεώρηση της οδηγίας Motor Insurance Directive – MID2 (Τέλος 2023).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

4. Ενδυνάμωση του 2ου και 3ου πυλώνα του Συνταξιοδοτικού πλαισίου

5. Ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας που μεταβάλλονται και

αυξάνονται συνεχώς.

6. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας.

7. Η κλιματική αλλαγή και πως επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας μας, τα

προϊόντα που προσφέρουμε αλλά και τις επενδύσεις μας.

Φίλοι και Φίλες,

Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και οι Επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι η ραχοκοκαλιά της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας. Η μεταξύ μας σχέση οφείλει να είναι δυνατή και να παράγει αποτέλεσμα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνούμε σε όλα τα θέματα. Σημαίνει όμως ότι θα συζητούμε όλα τα θέματα που μας αφορούν. Με αλληλοσεβασμό, αμοιβαία κατανόηση και παράθεση θέσεων στη βάση επιχειρημάτων.

Έχουμε άλλωστε έναν κοινό στόχο: την ενδυνάμωση της βιομηχανίας μας και την καλλιέργεια ισχυρής ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις. Με παράλληλη, χειροπιαστή συμβολή και στην οικονομία της Κύπρου. Διαθέτουμε αισιοδοξία για τις προοπτικές της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Αισιοδοξία που στηρίζεται σε στέρεες βάσεις, φιλόδοξους, ρεαλιστικούς στόχους και σε όραμα για το μέλλον. Ένα μέλλον όπου το αγαθό της ασφαλιστικής κάλυψης θα προσφέρεται σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Γι’ αυτό είναι κομβικό να ενισχύσουμε το θεσμό της ασφάλισης. Κάτι που μπορούμε να κάνουμε, γιατί στον τομέα μας έχουμε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό, με εμπειρία, γνώση, ταλέντο και σύγχρονες δεξιότητες. Έχουμε αποδείξει ότι οι προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα, μας κάνουν πιο δυνατούς. Για να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή προστασίας των ασφαλισμένων μας. Στην πρώτη γραμμή για την εξέλιξη του κλάδου και την πρόοδο του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Σας ευχαριστώ και εύχομαι ένα γόνιμο και αποδοτικό συνέδριο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.